Entrevista en BTV (Mayo 2016)

entornoalasilla.gif

El 17 de Mayo un equipo de BTV nos entrevistó brevemente en el Ateneu de Fabricació de Les Corts, donde les hablamos de lo que hacemos y algunos de los artefactos que hemos fabricado recientemente en el Ateneu (como el rampómetro, o la mesa plegable). En la entrevista también hablamos de los problemas y la situación de falta de recursos para continuar en la que nos encontramos, pero eso no aparece en la entrevista (aunque estamos preparando un texto sobre ello – más sobre esto en breve).

El col·lectiu En torno a la silla es dedica a idear i fabricar ajudes tècniques per a persones amb mobilitat reduïda. Utilitzen els espais i les màquines de l’Ateneu de Fabricació de les Corts per portar a la pràctica les idees. Són, tots aquests, dissenys que després es poden trobar a internet.

Podéis ver la entrevista en la web de BTV Notícies.cat. Además, os dejamos por aquí el texto de la noticia y algunas capturas de pantalla del vídeo…

El col·lectiu En torno a la silla treballa, des de fa quatre anys, ideant utensilis que faciliten la vida a persones que tenen dificultats en la mobilitat. Treballen basant-se en l’economia col·laborativa  i a partir de les necessitats que detecten els mateixos membres del col·lectiu.

Per desenvolupar moltes de les seves idees han utilitzat els espais i la maquinària de l’Ateneu de Fabricació de les Corts, on també s’han format per aprendre a utilitzar les màquines i millorar els dissenys. Amb l’ateneu, a més, coincideixen en la idea que cal compartir els dissenys d’allò que produeixen perquè qualsevol persona ho pugui fabricar. Així, tots els dissenys tenen llicència Creative Commons i es poden trobar a internet.

Un dels utensilis que han fet a l’Ateneu de les Corts és el rampòmetre, un petit aparell que porta incorporat un punter làser i que permet mesurar la llargària que ha de tenir una rampa perquè sigui accessible.L’estructura del rampòmetre l’han fabricat utilitzant la talladora làser de l’ateneu. Però el disseny també preveu que es pugui fer a mà perquè el pugui reproduir qualsevol persona encara que no tingui aquesta màquina. I de fet, ja ha contactat amb ells un col·lectiu de Xile interessat a fabricar el seu propi rampòmetre.

Tot i això, els membres del col·lectiu En torno a la silla asseguren que no veuen clar el seu futur ja que els han denegat les subvencions que havien sol·licitat. Diuen que, actualment, treballar en els espais de l’ateneu és l’únic suport públic que reben però que no és suficient per desenvolupar el seu projecte.

BTV captura pantalla1BTV captura pantalla2BTV captura pantalla3BTV captura pantalla4BTV captura pantalla5BTV captura pantalla6

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

  • Licencia

    Licencia Creative Commons
    Blog de "En torno a la silla" publicado con una Licencia Creative Commons Atribución-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional .
A %d blogueros les gusta esto: